Регіональний інформаційний центр "Карпати"
enruuk
 

Моя мама добре готує плов , але мій тато готує його найкраще. Мене навчила мама, отже і я теж непогано його готую.

Якщо коротко, то ось що необхідно зробити:

Розігріти олію (я використовую соняшникову рафіновану) в казані , обсмажити цибулю (5 середніх цибулин), нарізану маленькими шматочками, так, щоб вона потемніла, висохла та розсипалася.

Потім додати м’ясо (1 кілограм) , порізане на середні шматочки. Можна використати будь-яке м’ясо – яловичину, курку чи баранину, але мені найбільше подобається плов з куркою. Відразу ж додати порізану моркву (1 кілограм). Моя мама ріже моркву соломкою, а мені різати важко, тож я тру її на тертці. Смажити півгодини, помішуючи. Потім прибрати м’ясо на тарілку.

Додати воду (1 літр), одну ложку солі та зіру (давню спецію, яку в Індії називають королевою спецій). Коли вода закипить, насипати зверху рис рівним шаром (1 кілограм). Вода повинна повністю покривати його. Варити приблизно годину. Коли вода зверху зійде, треба зробити в шарі рису дірки до дна. Трохи почекати та спробувати рис. Якщо не готовий, то можна додати трохи води та поварити ще. Коли плов готовий, його можна подавати на стіл, а м’ясо додати на тарілку.

Tags: , ,

Коментувати

Використання матеріалів сайта можливе лише при наявності активного посилання на  http://carpaty.net

Copyright © Регіональний Інформаційний Центр "Карпати" E-mail: carpaty.net@gmail.com