Регіональний інформаційний центр "Карпати"
enruuk
 

3398. Autobus ČSD. Mukačevo—Záluž (zemská silnice 15 km) — (po silnici vicinální 14 km) Iršava.

Stanoviště u římskok. kostela. U tabákové továrny podjede trať a dál po silnici, vklíněné mezi vrchy, svírající údolí Latorice. Až do Záluže je stejná trať a zastávky s trati 3411 autobusu ČSD. Mukačevo — Sevluš. Za Záluží odbočuje ze zemské silnice vicinálni S. VI. 2 km zůstane Jablonovo, rus. 3tř. škola, minerální a solný pramen.

Km 22 Zavidovo, čet. stan., rus. 7tř. škola, solný pramen. Obec je rozložena podle silnice a větši její část s kostelem nad Selským potokem se táhne vysoko po stráních Velikého Kamene 437. V sousední obci Handerovicich rus. 2tř. škola.

Km 27 Záhatí v údolí potoka Riky, notariát, čet. stan., čs. 2tř., rus. 4tř. škola. V osadě Šelelovicích pod kopcem Na Center 386 minerální pramen. Z leží nová obec Klimovice, rus. 2tř. škola, S za vískou Kobalovicemi Ivaškovice, dřev. fil. kostel sv. Michala arch., podstřeši kolem, nižší presbytář, věž s got. jehlou, zvonice s galerií. Na l. břehu Iršavy minerální pramen.

Km 30 Kolodné, řeckok. kostel, rus. 3tř. škola. Silnička překročí Iršavu, přicházející tam po 28 km toku od pramene na Bužoře 1086. Dál za Iršavou zůstává obec Deškovice, řeckok. 1tř. škola, dřev. fil. řeckok. lemkovský kostelík Ochrany P. Marie, věž s ochozem.

Km 35 Brod nad Iršavou, čet. stan., notariát, čs. 2tř., rus. 4tř. škola, hospodářský lihovar.

Km 39 Iršava, náměstí (str. 180).

 

<<< OBSAH >>>

Коментувати

Використання матеріалів сайта можливе лише при наявності активного посилання на  https://carpaty.net

Copyright © Регіональний Інформаційний Центр "Карпати" E-mail: carpaty.net@gmail.com