Регіональний інформаційний центр "Карпати"
enruuk
 

Допоможе нам глянути в ту сторінку історії вчитель Роман Танчук:

— Футбол не лем поєднує гравців. Популярність його зросла з тих пір, коли в 1949 році в команді зібралися кращі футбольні сили.

У ту пору відстоювали честь села Антон Шлосар, Михайло Данило.

Реакція глядачів на їхню гру була бурхливою-відлуння котилося аж попід Магуричу. У становленні “Меблевика” допомагали керівники промкомбінату Василь Борисенко, Павло Летнянчин, Василь Василиха. 50 років підприємство фінансувало команду.

На фотографіях минулих літ: два покоління футболістів. На першому: зліва, кандидат у майстри спорту Іван Плешко. Впізнаємо Станка Мешка, Михайла Паюнка, Михайла Плешку, Петра Белея, Ігоря Яцковича, Івана Цапа, Олексія Бардоша, Ярослава Шіпа, Михайла Пастеляка, автора спогадів, Федора Шванду, Юрія Короля, Михайла, Юрія та Івана Вороничів.

А як інші види спорту? Нормативи майстра спорту з важкої атлетики виконали Юрій Воронич, Василь Легеза — учасники багатьох обласних та республіканських змагань. До речі, Василь Легеза залюбки передає свій досвід школярам у секції з важкої атлетики школи.

Упродовж багатьох років грають у шахи та шашки подружжя Іван та Олена Горвати.

Чіткими подачами і бомбардирними ударами завжди відзначався волейболіст Василь Плешко, який входив у склад збірної України ДОТ “Колос”.

Нинішня фінансова скрута може звести спортивну славу села нанівець. Тому Іван Лоскій допомагає волейболістам, інші підприємці також не відмовляютьу підтримці спортсменів.

Волейбол та гандбол за останні роки теж набув подальшого розвитку. Приваблює гра Оксани Боднар, Божени Мельник, Марії Плешко, Марії Мешко, Марії Головей, Марії Шванди. Людмили Шпільчак, Ірини Король, Маргарити Богуш, Марії Павлич, Ірини Король. Завжди готові вийти на майданчик Іван Цап, Юрій Вакула, Іван Найпавер, Іван Новотний, Михайло Мешко, Василь та Юрій Белеї, Юрій, Іван та Михайло Вороничі.

Джерело:  Кул Юлій Тур’я-Ремета. Історико-краєзнавчий нарис. Ужгород, 2001

← Попередня стаття    Наступна стаття →

Коментувати

Використання матеріалів сайта можливе лише при наявності активного посилання на  http://carpaty.net

Copyright © Регіональний Інформаційний Центр "Карпати" E-mail: carpaty.net@gmail.com