Регіональний інформаційний центр "Карпати"
enruuk
 

Пікуй – найвища вершина Верховинського вододільного хребта і всього пасма Бескидів, найвища географічна точка Львівської області. Розташована на межі Львівської та Закарпатської областей. Висота гори -1408,3 м. Верхня межа лісу тут проходить на висоті 1200-1250 м н.р.м. Це дозволяє туристам на короткому відрізку маршруту познайомитися з чудовими ландшафтами та своєрідною флорою. На вершині гори розташований кам’яний стовп-обеліск, споруджений, кажуть, на честь першого президента Чехословаччини Т.Масарика. Його поставили 1935 року мешканці села Гусного, яке до війни разом з усім Закарпаттям входило до складу Чехословаччини. Дістатися гори Пікуй можна туристичним маршрутом, що розпочинається на Ужоцькому перевалі.

Полонина Рівна (Руна) - гірський масив, у межах Перечинського та Великоберезнянського районів Закарпатської області. Масив розташований у західній частині Полонинського хребта, між річками Лютянка, Шипіт і Туриця. Полонина Рівна — це широкий пологий хребет, вкритий полонинами та переважно буковими лісами. Масив має кілька помітних вершин, наприклад, гора Полонина Руна (1479 м, у північно-західній частині масиву), Менчул (1295 м, у південній частині), Руна-Плай (1227 м, у південно-східній частині). На Рівній розташований орнітологічний заказник Соколові Скелі, на південно-східних схилах – Тур’є-Полянський заказник, заповідник Шипіт.

Полонина Остра – друга за висотою після Полонини Руна вершина на території Великоберезнянського району. Висота 1405 м н.р.м. Вершина гори має три окремі вершинки, які створюють неповторний силует цієї гори, впізнаваний з усіх оглядових точок. Круті схили візуально збільшують висоту гори, що робить її ще красивішою.

Джерело: Ужанський національний парк

Адреса: 89000 Україна, Закарпатська область, смт. В.Березний, вул. Незалежності, 7,

Тел./факс: (03135) 2-10-37

e-mail: uzhanskij@gmail.com, web: www.unpp.com.ua

Tags: ,

Коментувати

Використання матеріалів сайта можливе лише при наявності активного посилання на  http://carpaty.net

Copyright © Регіональний Інформаційний Центр "Карпати" E-mail: carpaty.net@gmail.com