Регіональний інформаційний центр "Карпати"
enruuk
 

Театральна площа нині, як для ранку, була досить велелюдна. День Дунаю 2013 у Закарпатті розпочався, як і було заплановано, о 10 годині біля Миколайчика з короткої прес-конференції, де своє слово з нагоди висловили міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов, координатор Спільної Дунайської експедиції Ярослав Слободнік (Словаччина), національний експерт Міжнародної комісії з захисту р. Дунай Олексій Ярошевич (м. Київ), представник компанії Кока-Кола Беверіджиз Україна Андрій Бублик (м. Київ), начальник Басейнового управління водних ресурсів р. Тиса Володимир Чіпак (м. Ужгород) та заступник голови Закарпатської обласної організації Всеукраїнської екологічної ліги Василь Манівчук.

Отже, першим заходом свята є фотовиставка на пішохідному мості. По обидва боки встановлені фотобанери з авторськими роботами з цілого Закарпаття та й з-за меж області і країни. Тема ‒ «Водна окраса Закарпаття», присвячена красі та екологічним проблемам водних потоків, озер та річок нашого краю. Фотографії не залишають байдужими жодного, хто йде пішохідним мостом. Хтось любується прекрасними пейзажними фотографіями, хтось визначає знайомі місця, де бував на відпочинку, а хтось, через фотографії, переймається екологічними проблемами наших річок чи ставків, як, наприклад, засмічення. Цілком символічним є така виставка на мості. Ніби сама річка розповідає про себе, про красу та турботи…

А попереду ще два заходи ‒ Боржавська екологічна ініціатива та багаторічна акція «Повернення до витоків!» – річка Боржава.

Тож запрошуємо помилуватися фотовиставкою на пішохідному мості.

P.S.

До речі, рекорд ми таки встановили ‒ НАЙДОВША ЕКОЛОГІЧНА ФОТОВИСТАВКА (144 м)! Диплом про реєстрацію виставки у Національному проекті «Книга рекордів України» було вручено міському голові Ужгорода, з чим всіх і вітаємо.

Остап Цапулич (фото автора)

Олексій Ярошевич, Віктор Погорєлов, Володимир Чіпак, Ярослав Слободнік, Андрій Бублик

Наші чарівні помічниці)))

Перші призери

Прапори країн басейну ріки Дунай на пішохідному мості

Фотороботи нікого не залишили байдужими.

Фотороботи нікого не залишили байдужими.

Спізнав себе.

Коментувати

Використання матеріалів сайта можливе лише при наявності активного посилання на  http://carpaty.net

Copyright © Регіональний Інформаційний Центр "Карпати" E-mail: carpaty.net@gmail.com