Регіональний інформаційний центр "Карпати"
enruuk
 

carpaty.net

Д Е Н Ь   Д У Н А Ю   2 0 1 3

 День Дунаю є спільним пан-європейським заходом, який проводиться одночасно в усіх країнах басейну річки. В Україні до басейну Дунаю належать басейни річок Тиси, Прута та Сірета та дельта самого Дунаю. Захід спрямовано на залучення громадськості до збереження водних ресурсів басейну Дунаю та проводиться в усіх країнах під егідою Міжнародної комісії з захисту р. Дунай. День Дунаю відзначається у Закарпатті щорічно з 2007 року.

Програма цьогорічного святкування включатиме в себе наступні заходи:

 

29 червня                 Виставка фотографій  «Водна окраса Закарпаття»

О 10:00 год. на пішохідному мості через р. Уж в  м. Ужгороді розпочнеться виставка фотографій «Водна окраса Закарпаття», присвячена красі та екологічним проблемам водних потоків, озер та річок Закарпаття. Виставка об’єднає близько 230 фотографій, надісланих з усіх куточків України та Закарпаття. Планується зареєструвати виставку у Національному проекті «Книга рекордів України» як найдовшу екологічну фотовиставку (144 м).

 

29 червня                Боржавська екологічна ініціатива, с. Квасово, Берегівський район

 О 15:00 год. у с. Квасово Берегівського району зберуться сільські громади, котрі проживають  на берегах річки Боржави (майбутній прообраз Басейнової ради ріки Боржави)  для обговорення  спільних проблем Боржавської долини. В рамках заходу заплановано з залученням широкої громадськості провести розчищення одного з  сміттєвих заторів (переважно  ПЕТ пляшки) на  р. Боржавы та  демонстраційне представлення системи управління побутовим сміттям, налагоджену в Квасові за підтримки проекту ЄС «Управління відходами – ENPI Схід» та компанії Кока-Кола Беверіджиз Україна. Окремо для дітей планується проведення конкурсів .

 

30 червня                Багаторічна акція «Повернення до витоків!» – річка Боржава

Цього року пропонується продовжити багатолітню акцію, спрямовану на облаштування витоків річок басейну Тиси. Річкою цього року обрана Боржава. Це права притока Тиси, що бере виток у гірському масиві Полонина Боржава, біля гори Стой (1679 м), Свалявський район.

Планується спільно з водогосподарниками, представниками сільських громад греко-католицької та православної церков, облаштувати цей виток. Дані про виток (координати, фотографії) будуть оприлюднені через ЗМІ. В рамках заходу планується освятити хрест, встановлений на витоку.

Заходи організовані Закарпатською обласною організацією Всеукраїнської екологічної ліги, громадою села Квасово спільно з Басейновим управлінням водних ресурсів р. Тиса за підтримки Закарпатської облдержадміністрації,  Ужгородського міського голови, Представництва Європейського Союзу в Україні та  компанії Кока-Кола Беверіджиз Україна.

 Чекаємо Вас на святі!

Tags:

Коментувати

Використання матеріалів сайта можливе лише при наявності активного посилання на  http://carpaty.net

Copyright © Регіональний Інформаційний Центр "Карпати" E-mail: carpaty.net@gmail.com