Регіональний інформаційний центр "Карпати"
enruuk
 
Проект Європейського Союзу “Посилення підтримки відомствам України, відповідальним за впровадження Дунайської та Рамзарської Конвенцій”

ЗМІСТ

ПРОГРАМА ЗАХОДІВ

8.1. Поверхневі води

8.1.1. Заходи, спрямовані на зменшення забруднення органічними речовинами

Як уже зазначалось у Розділі 4.1.1 головною причиною забруднення поверхневих водних тіл органічними речовинами є недостатній рівень очистки стічних вод, що надходять від комунальних, промислових та сільськогосподарських точкових джерел (тваринницькі ферми, гноєсховища тощо) або її відсутність. Забруднення органічними речовинами зумовлює значні зміни у кисневому балансі поверхневих вод і, як наслідок, може негативно впливати на екологічний статус, зокрема на склад водних видів/популяцій. Скиди органічних речовин та їх вплив можна оцінити за такими параметрами, як БСК (біологічне споживання кисню), ХСК (хімічне споживання кисню).

Довгострокова ціль щодо забруднення органічними речовинами полягає у тому, що скиди у поверхневі водні тіла басейну р. Тиса неочищених стічних вод мають бути відсутніми/ліквідованими.

Наступна стаття

Національний план управління басейном ріки Тиса – Україна (версія 3.0)

Виготовлено в рамках проекту Європейського Союзу “Посилення підтримки відомствам України, відповідальним за впровадження Дунайської та Рамзарської Конвенцій”

Tags: ,

Коментувати

Використання матеріалів сайта можливе лише при наявності активного посилання на  http://carpaty.net

Copyright © Регіональний Інформаційний Центр "Карпати" E-mail: carpaty.net@gmail.com