Регіональний інформаційний центр "Карпати"
enruuk
 

В 1971 – у канадському місті Ванкувер Девід Мактаггарт створив міжнародну громадську природоохоронну організацію «Грінпіс» (Greenpeace), яка проводить діяльність по запобіганню забруднень навколишнього середовища і змін клімату, пошук нешкідливих шляхів вироблення енергії, інформування людей про екологічні злочини, при цьому небхідно побувати на місці екологічного злочину і надати інформацію про нього людям. Головним завданням організації є вирішення глобальних екологічних проблем.

Основні напрями діяльності: лісова, антиядерна (проти радіаційного зараження навколишнього середовища), токсична (проти хімічного забруднення), Байкальська (за збереження чистоти озера Байкал), морський проект (проти браконьєрства), нафтовий проект (проти забруднення навколишнього середовища нафтою), проект по клімату (запобігання катастрофічних змін клімату), світова спадщина (підготовка номінацій особливо цінних природних територій для списку світової природної спадщини ЮНЕСКО).

Сповідує наступні принципи: незалежність — існує на пожертви громадян і внесків благодійних фондів, не приймає фінансової допомоги від державних організацій, комерційних структур і політичних партій. Грінпіс не підтримує жодну політичну партію, та не приймає форм насильства як метод досягнення своїх цілей. Протест дією — акції протесту.

Greenpeace International (Грінпіс Інтернешнл, ГПІ) знаходиться в Амстердамі, Нідерланди. Бюджет ГПІ формується з відрахувань національних офісів Грінпіс і затверджується на щорічній зустрічі представників правлінь національних офісів.

Національні офіси Грінпіс відкриті в 40 країнах світу як самостійні одиниці, що працюють над досягненням цілей своїх національних проектів. Керування кожним таким відділення здійснює національне правління. На чолі кожного відділення стоїть виконавчий директор. Загальна політика і стратегія міжнародних проектів визначається на щорічних зустрічах виконавчих директорів і директорів з кампаній всіх офісів Грінпіс.

Однією з найвпливовіших екологічних організацій в Україні є «Грінпіс-Україна» (з 1993 року), заснована як національне відділення «Грінпіс інтернейшнл» («Greenpeace»), що проводить кампанії на захист природних ресурсів, за енергозбереження та альтернативну енергетику, проти ввезення на територію України шкідливих речовин.

Використання матеріалів сайта можливе лише при наявності активного посилання на  http://carpaty.net

Copyright © Регіональний Інформаційний Центр "Карпати" E-mail: carpaty.net@gmail.com