Регіональний інформаційний центр "Карпати"
enruuk
 

Модні дієтологи розводять руками – такого успіху вони ще не зустрічали, скептики звично відмахуються, обивателі діляться один з одним історіями про скинуті кілограми. Ми вирішили розібратися – в чому ж секрет зеленої кави? Що таке зелена кава для схуднення. Будьте уважні – шахраї, охочі швидко нагріти руки на популярному продукті, останнім часом особливо активізувалися. Обов’язково врахуйте ці поради при купівлі зеленої кави. Отже, що зараз пропонують під виглядом зеленої кави:

 • В аптеках зараз продають звичайні БАДи зі смаком кави, вони нічим не відрізняються від сотень інших, й тому нам не цікаві.

• Китайські розчинні порошки (схожі на пакетики розчинної кави 3в1) – найнебезпечніша підробка! Краще від такого триматися подалі. Саме ними зараз заповнений весь Інтернет – дешевий та даремний замінник.

Вам же потрібен натуральна, ще не обсмажена, зелена кава (мелена чи в зернах – це вже як кому подобається).

Головною діючою речовиною в зеленій каві є хлорогенова кислота, яка й допомагає спалювати жири. Вона виступає в ролі антиоксиданту, який рятує організм від вільних радикалів. Зазначимо, що саме по собі це вже корисно, враховуючи, що антиоксидантів у такій каві навіть більше, ніж у зеленому чаї.

 

Вчені університету Скрентон з’ясували, що крім хлорогенової кислоти зелена кава володіє й іншими корисними властивостями. У її склад входять дубильні речовини та пуринові алкалоїди. Як і звичайна кава, вона тонізує, допомагає при мігрені, стимулює розумову та фізичну активність. Масло кавових зерен використовується в косметології – його застосовують для лікування опіків, усунення рубців та шрамів, розгладження зморшок.

Існує й ряд протипоказань – зелену каву не рекомендують вживати вагітним та годуючим жінкам, людям, що страждають на цукровий діабет, та тим, хто приймає антидепресанти або заспокійливі препарати. Не рекомендовано її приймати й тим, хто має захворювання серцево-судинної системи, проблеми з тиском. Багато в чому це пояснюється тим, що у складі зеленої кави є кофеїн. Однак, зелена кава не так сильно впливає на кров’яний тиск, як звичайна, обсмажена кава.

Де купити зелену каву

Розумний покупець шукає зелену каву в аптеках… і не знаходить. Причина проста – натуральна зелена кава відноситься до продуктів харчування, тому в аптеках її не продають. Каву можна купити в кавових магазинах, багато хто крім обсмаженої кави продає тепер й зелену каву. Але, в цьому випадку, обов’язково варто звернути увагу на сорт кави. Через те, що зерна кави не обсмажують, її смак сильніше залежить від сорту та способу переробки. Існує кілька способів відділення шкірки від зерен (сухий, вологий й т. д. ), тому найдешевша кава володіє досить гидким смаком й невідомими, не завжди корисними властивостями.

Підводячи підсумки

Отже, ми переконалися, що зелена кава є унікальним на сьогоднішній день продуктом-жироспалювачем. Вона поєднує в собі відразу кілька корисних властивостей, які допомагають не тільки схуднути, але й підвищити загальний тонус, омолодити шкіру та волосся. До кави можна додати ще й імбир ‒ зелена кава з імбиром також дуже корисна.

Однак не забувайте, що незважаючи на всі її виняткові якості, вам не обійтися однією лише зеленою кавою. Варто підібрати правильну дієту, записатися на фітнес, скорегувати розпорядок дня… Словом, почати змінювати своє життя на краще! А кава стане Вам у цьому відмінним помічником!

Джерело:  krapka.at.ua

Коментувати

Використання матеріалів сайта можливе лише при наявності активного посилання на  http://carpaty.net

Copyright © Регіональний Інформаційний Центр "Карпати" E-mail: carpaty.net@gmail.com